Veel gestelde vragen
Nee, wij graven alleen trampolines in die bij ons zijn aangeschaft.
Wanneer wij een gat met het kraantje ingraven, zijn we sneller klaar en is het minder arbeidsintensief. Handmatig zegt het al, er komt meer handwerk aan te pas. Dit duurt langer en daarom is de prijs hoger.
Een flatground trampoline wordt helemaal gelijk met de grond ingegraven zonder opstaande rand. De inground versie heeft altijd een opstap van 20 tot 25 cm.
Flatground:
Voordeel: Het ziet er mooier en strakker uit (helemaal gelijk met het maaiveld).
Nadeel: De kuil moet dieper worden gegraven, dus meer werk en daarom een stuk prijziger.
Nadeel: Er komt sneller vuil op de springmat.
Inground:
Voordeel: De inground springt vaak iets lekkerder, omdat de trampoline meer lucht krijgt via de zijkanten tijdens het springen.
Nadeel: Je hebt een opstaande rand, een opstapje.
Wij proberen tussen 9:00 - 10:00 uur aanwezig te zijn. Dit is afhankelijk van de drukte in het verkeer.
Indien er al een gat aanwezig is, zullen wij de trampoline liever niet monteren of verder op maat ingraven. Waarom niet? De kans dat de trampoline niet goed gaat passen is erg groot. Indien het gat te groot is gegraven, moet het gat worden opgevuld met nieuw grond, dit zal altijd een zwakke plek blijven. Wij raden daarom aan een trampoline uit te kiezen die wel helemaal over het bestaande gat past.
Nee, dat is meerwerk en kan los worden geoffreerd. Wanneer je ondergrond bestaat uit zand is er geen afwatering nodig, omdat het water gemakkelijk weg kan via het zand. Bij klei is dat wel aan te raden, want water loopt dan niet zo gemakkelijk weg.
Tip: boor 3 gaten in het diepste punt van de gegraven kuil (met een grondboor) en vul deze met grind. Nu kan het water makkelijker weglopen. Wil je het helemaal goed doen, vraag dan aan uw hovenier een drainage te maken naar een put of sloot. Is deze mogelijkheid er niet, dan is een dompelpomp een oplossing.
Bij ronde trampolines maken wij geen bekisting. Een rond gat met een schuine afgrond zal niet snel instorten. Tegenwoordig worden trampolines geleverd met een kort onderstel. Wij graven dus alleen een schuin gat weg onder de springmat. Wij hoeven dus niet het gehele frame meer in te graven zoals vroeger! Bij rechthoekige inground trampolines maken wij wel een houten bekisting. Het gat heeft namelijk haakse hoeken en kan daardoor sneller instorten. Heb je een ondergrond met alleen maar klei, dan is een bekisting niet noodzakelijk.
Voordat je lekker kan gaan springen op één van onze InGround of FlatGround trampolines, moet er een gat gegraven worden in de tuin. Onder de trampoline bevindt zich dan een uitgegraven kuil, waarin het onkruid vaak snel groeit. Onkruid onder de trampoline zorgt ervoor dat je niet meer zo lekker springt. Om te voorkomen dat er onkruid groeit onder de trampoline, kan een worteldoek worden neergelegd in de kuil. Dit doek laat het (regen)water wel door, maar houdt licht en wortelgroei tegen. Hierdoor is de kans op onkruid veel kleiner.
Hoe werkt het? Bij bouwmarkten, tuincentra of online zijn worteldoeken verkrijgbaar. Worteldoeken zijn verkrijgbaar in het zwart en in het wit. De zwarte variant is het meest geschikt om het onkruid tegen te gaan. Bij de aanschaf geldt: hoe zwaarder het doek, hoe steviger het doek. Na de aanschaf kan het worteldoek op maat worden geknipt. Als je meerdere doeken in één kuil neerlegt is het verstandig om ze minimaal 10 centimeter te laten overlappen. Ligt het doek? Dan kan het doek worden vastgelegd door er wat grond of stenen op te leggen.
Plaats de trampoline altijd op een zachte ondergrond, bijvoorbeeld gras of kunstgras. Ook goed dempende rubber tegels zijn een geschikte ondergrond. Harde ondergronden zoals stenen, tegels of beton is niet geschikt voor het plaatsen van een trampoline. Houdt bij het plaatsen van een InGround en zeker bij het plaatsen van een FlatGround altijd rekening met het type ondergrond. De grond moet stevig zijn om te voorkomen dat het te graven gat zal instorten als gevolg van snel eroderen van de bodem. Indien nodig, versterk de zijkanten van het gat of maak ze glad om dit te voorkomen. Bent u onzeker over uw ondergrond? Neem dan contact op met een (lokale) professional op het gebied van grondwerk.